zondag 16 april 2017


Dit is 'm dan: onze woondroom..

( of nachtmerrie..)

Ik houd al heel wat jaren een boekje bij.
Een dagboek zou ik het niet willen noemen, meer een kladderboekje met spreuken die ik wil onthouden, tekeningetjes, gedachten, beschrijvingen van thema's en knutselwerkjes, kledingcombi's 
( tekeningetjes daarvan) en plattegronden van te verbouwen of te bouwen huizen. 

Alles wat me grijpt of raakt in een onoverzichtelijke wanorde bij elkaar.

Mijn laatste boekje (want ik heb er al meerdere vol gekladderd) staat heel vol met van alles wat met bovenstaande " woondroom"  te maken heeft...

De eerste notitie gaat ruim een jaar terug in de tijd..Er staat:
Op funda nog eens naar het huis van Harry gekeken.
Daarna staan er heel veel data en gebeurtenissen beschreven. 
Het komt er in het kort op neer dat het aankopen van dit pand niet gemakkelijk was. 
Of eigenlijk is.
Want ruim een jaar verder is het nog steeds niet van ons. 

30 September 2016 hebben we de voorlopige koopakte getekend. De voorwaarde was dat de bestemming van het pand gewijzigd moest worden. Naast en achter dit pand staan een kroeg, kegelbaan en zaal. Die zaal hoort bij ons plan en eigenlijk de kroeg ook...

Die kroeg hebben we ook onder voorwaarde gekocht. De zaal die aan de kroeg vastzit loopt ook achter het woonhuis op 80 cm van het achterraam. De uiteindelijke bedoeling is de zaal plat te gooien en daar een ruime tuin van te maken. De kroeg moet een woonhuis worden.
Omdat wij natuurlijk geen twee huizen nodig hebben, zal dit verhuurd worden.
In eerste instantie dachten we het geld voor deze kroeg te kunnen lenen bij mijn ouders, maar gaandeweg het jaar hebben we, in goed overleg,  besloten dat zij het kopen en opknappen als een soort belegging. Wij zullen de kroeg dus aankopen en dezelfde dag nog aan hen doorverkopen.

Het slopen van de zalen ( met asbest golfplaten!) gaan we echter pas doen nadat ons woonhuis volledig verbouwd is. En met " volledig" bedoel ik dan ook echt volledig.
Tijdens de aankoopprocedure hebben we allerlei onderzoeken laten verrichten en het blijkt dat de vloer van de woning verrot is en vervangen moet worden. Daarnaast moet eigenlijk zo'n beetje alles aangepakt worden; isoleren, de gevel restaureren, elektra opnieuw aanleggen, de muren, plafonds, keuken, badkamer, kozijnen...Alles!

Afgelopen jaar hebben we ons gebogen over plattegronden, moodboards en berekeningen. We hebben  veel gesprekken gevoerd met makelaars, hypotheekadviseurs, ambtenaren, stukadoors, metselaars, installateurs, constructeurs, slopers, mijn ouders en elkaar.

15 mei is de bestemming van het pand. We hebben dan nog even de tijd nodig om de hypotheek te regelen en dan kunnen we eindelijk ook echt aan de slag..

Het afgelopen jaar was niet gemakkelijk. Soms dacht ik zelfs dat het hele plan niet door zou kunnen gaan. Toch staan we nu aan het begin van een heel nieuw avontuur.

Ik heb er zin in!

1 opmerking:

  1. Wow, wat gaaf, eindelijk is het zover. Hele veel succes en houd ons op de hoogte!

    BeantwoordenVerwijderen