zondag 23 april 2017

De plannen; de eetkamer

Om maar gewoon eens even ergens te beginnen:
laten we starten bij de eetkamer.
In de huidige situatie zit dus op 80 cm van het achterraam de zaal. 
Het uitzicht is dan ook verpletterd! ;)
En zo moet het dan dus ongeveer worden!
Hier zie je twee impressie foto's. Deze hebben we laten maken door Richon. 
Ik stond steeds met m'n rolmaatje in ons huidige huis alles op te meten om een goed beeld te krijgen van de ruimte strakjes. Deze impressies gaven me veel  rust.

De bruine pui die je rechts ziet is de verbinding naar de hal, waar ook de trap naar boven zit.
Deze pui hebben we gekocht bij Burbri antiek in Aalsmeer.
Een aanrader!
Van de winter waren we daar al eens geweest, gewoon als aangenaam tijdverdrijf...Later zag ik op hun site deze deurenpartij staan. De maten zijn gewoonweg perfect!

In eerste instantie dachten we aan zo'n stoere zwarte pui zoals je ze nu veel ziet. Een echte eyecatcher in huis. Toch twijfelde ik steeds weer; zal het geen mode -grill zijn? Is dit wat bij ons past of vind ik het vooral mooi omdat het nu heel hip is?
Daarnaast moest zo'n pui bijna 5000 euro  kosten. 
Op de VT Wonen beurs  (oktober 2016) hadden we ons al laten voorlichten.
Uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en zijn we voor de houten pui gegaan.


Zoals je kunt zien wordt er dus een doorbraak gemaakt van de eetkamer naar de keuken. Hiervoor hebben we een constructeur een berekening laten maken. Ook de stalen balk ligt inmiddels klaar.


De ensuite deuren die er nu in zitten vinden we erg mooi en laten we dus terugkomen. In de bestaande situatie zijn de hoeken schuin en zit er op de buitenmuur een aansluiting voor een kachel en staat er een roze marmeren schouw. Deze schouw gaat eruit en daarvoor in de plaats komen rechte kasten. 

Als je goed kijkt zie je op de originele foto een blauwe deur op de buitenmuur. Die deur leidt naar de kroeg ( er is een verbinding tussen beide huizen) Die deur gaat er natuurlijk ook uit!
Op de wand wil ik graag het behang met de blauwe bloemen van Kek Amsterdam.


In de impressie staat ook onze eigen tafel ( door Jack gemaakt) en de stoelen (eames) die we nu al hebben. Boven de tafel komt de granny lamp van Zuiver te hangen. 
( gekocht via Marktplaats, ligt al klaar:)


De achterpui wordt nu gemaakt in de werkplaats van Jack z'n werk. Een collega van Jack is daarmee al aan de slag.


Ten slotte; op de vloer komt het VT Wonen Novilon in de kleur ijzer. Dit hebben we ook al kunnen zien liggen in het VT Wonen huis in oktober. Dat was heel fijn, want vanaf zo'n klein staalkaartje blijft het lastig inschatten.

Grappig; als ik het zo allemaal opschrijf realiseer ik me eens te meer dat we afgelopen periode, de periode van het " wachten" eigenlijk al best veel hebben ondernomen..


1 opmerking:

  1. Een megaklus! Wat een geweldig avontuur, super dat jullie dit samen aangaan.. ik volg je op de voet..

    BeantwoordenVerwijderen